KE MANA SELEPAS SPM/STPM

Permohonan kemasukan ke IPTA & ILKA untuk sesi 2019 rasanya sangat berbeza dengan permohonan kemasukan tahun-tahun sebelum ini yang menjadikan usaha saya untuk membantu pelajar lebih mencabar.

Bermula dari syarat kemasukan yang mengalami beberapa perubahan, pemilihan 12 program secara bersekali untuk IPTA & ILKA, Meritokrasi dll.. memerlukan input-input baru untuk saya lebih memahami segala proses untuk dimanfaatkan kepada pelajar calon SPM 2019 apabila mereka memperolehi keputusan dan memohon untuk melanjutkan pengajian ke IPT pada tahun 2020 nanti.

Sehubungan dengan itu saya mohon kerjasama semua pelajar lepasan SPM 2018 untuk memberikan sedikit sebanyak input bagi membolehkan saya meningkatkan usaha saya pada masa-masa akan datang.

Saya amat berminat untuk membuat pemantauan pencapaian pelajar SPM / STPM bagi membolehkan saya kalau mungkin dapat membantu mencari laluan pendidikan yang terbaik untuk mereka.

Maklumat ini juga penting untuk membolehkan saya membuat analisa pencaapian pelajar, cita-cita serta peluang untuk melanjutkan pengajian berdasarkan pencapaian yang diperolehi. Semoga dengan maklumat ini akan dapat mempertingkatkan lagi keupayaan penyampaian saya di dalam program-program saya di masa-masa akan datang.

Kepada yang sudi, kongsikan

  • Pencapaian SPM/STPM – sertakan snapshot slip keputusan SPM/STPM anda
  • Apakah cita-cita kerjaya anda
  • Pilihan untuk melanjutkan pengajian

PENCAPAIAN SPM

 

CITA-CITA KERJAYA

 

INFO PELAJAR

 

Verification

Share This: