PELUANG KEDUA MELANJUTKAN PENGAJIAN SELEPAS SPM/ STPM

Ramai juga pelajar lepasan SPM dan STPM yang gagal mendapat sebarang tempat pengajian di mana-mana institusi awam yang dipohon melalui UPU.

Ada banyak kemungkinan dan sebab kenapa ianya berlaku. Mungkin disebabkan pencapaian yang kurang sesuai dengan program yang dipohon, meritokrasi dan berbagai lagi sebab. Saya harap harap anda dapat bantu saya dengan berkongsi sedikit sebanyak maklumat melalui borang online di bawah untuk membolehkan saya membuat sedikit sebanyak kajian kenapa ianya berlaku.

Walaupun ianya mungkin tidak banyak dapat memberikan manfaat kepada yang gagal ini tetapi lebih banyak manfaat mungkin dapat dirasai oleh pelajar di masa akan datang; Saya akan cuba juga sedikit sebanyak membantu pelajar yang gagal ini dengan mendapatkan pandangan dan bantuan daripada rakan-rakan di IPTA dan juga IPTS sekiranya masih ada peluang kedua untuk anda melanjutkan pengajian di dalam bidang yang diinginkan – mungkin di IPTS atau mungkin juga di IPTA. Tetapi ini bukanlah satu janji yang saya akan berusaha dengan jaminan untuk anda pelajar akan mendapatkan tempat, tetapi akan cuba membantu anda sedapat mungkin. Insyaallah jika ada peluang, akan ada rakan saya yang akan menghubungi anda nanti.

BIDANG PENGAJIAN PILIHAN

  • PENCAPAIAN AKADEMIK

  • MAKLUMAT PERHUBUNGAN

  • MAKLUMAT IBUBAPA/PENJAGA & KELUARGA

 

PENGESAHAN

Share This: