PROGRAM #1 : SMK ULU BERNAM

May be an image of 1 person and text that says 'EMETSUPUAEI SMK ULU BERNAM HALA TUU KERJAYA SELEPAS SPM 5 SEPTEMBER 2021 (AHAD) 10.00 PAGI 12.00 TENGAH HARI GOOGLE MEET Sasaran Semua Murid Ting. 4 &5, Ibu bapa dan guru EN. MUSTAFA BIN ABDULLAH PERUNDING HALATUJU KERJAYA'

Hari ini Ahad 5 September 2021 mencatat sejarah sekolah pertama daripada lebih 500 buah sekolah luar bandar yang menerima tawaran saya untuk mengadakan program khas halatuju pendidikan selepas SPM khas untuk sekolah-sekolah luar bandar.

Kehadiran pelajar, guru dan ibubapa juga sangat menggalakkan. semoga mereka semua mendapat manfaat terbaik dari program ini

May be an image of 5 people, screen and text

Sebenarnya saya merasa amat terharu apabila SMK Ulu Bernam sebagai sekolah yang pertama yang memberikan maklumbalas untuk mengadakan program ini kerana kebetulan beberapa minggu sebelum itu saya ada tertonton satu video di youtube tentang perjalanan seorang guru SK Ulu Bernam (terletak bersebelahan dengan SMK Ulu Bernam) yang menaiki feri untuk sampai ke sekolahnya.

Apabila saya lihat di google map barulah tahu kedudukan geografi SMK Ulu Bernam ini yang sangat unik dan menarik terletaknya di antara negeri Selangor dan Perak yang hanya dipisahkan oleh sungai bernam.

Tentu lebih seronok kalau dapat sampai ke sekolah ini secara fizikal dengan memandu sendiri

Jangan lupa semak https://halatuju.com/sekolahluarbandar/senarai-sekolah/ untuk mengetahui samada sekolah anda termasuk di dalam senarai sekolah yang terpilih untuk pengadakan program ini. JIka ada sila hubungi saya segera (menggunakan borang dalam talian di laman web pada link di atas) untuk menetapkan tarikh bagi mengadakan program halatuju pendidikan selepas SPM di sekolah anda.

insyaallah sekolah-sekolah yang akan menyusul seterusnya

2. SMK Changkat Beruas, Perak – 16 Oktober 2021
3. SMK Chepir, Sik, Kedah Darul Aman – 6 Oktober 2021
…..dan seterusnya